mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht

 

 

Recente blog artikelen

Wilsgebrek. Misbruik van omstandigheden. Maatstaf. Toetsingsnorm. Afhankelijkheid. Schenking.

18 januari 2021|Reacties uitgeschakeld voor Wilsgebrek. Misbruik van omstandigheden. Maatstaf. Toetsingsnorm. Afhankelijkheid. Schenking.

De Advocaat-Generaal bij het Parket bij de Hoge Raad heeft enige tijd geleden de te hanteren toetsingsnorm bij misbruik [...]

Erfrecht. Vordering tot nietigverklaring van een testament. Bewijs. Medische gegevens. Benoeming van een deskundige. Voorschot kosten deskundigenbericht?

11 januari 2021|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Vordering tot nietigverklaring van een testament. Bewijs. Medische gegevens. Benoeming van een deskundige. Voorschot kosten deskundigenbericht?

De Rechtbank Midden-Nederland heeft op 9 december 2020 uitspraak gedaan over de vraag of de wilsonbekwaamheid van de erflater [...]

Erfrecht. Wilsonbekwaamheid van erflaatster vanwege de toekenning van een persoonsgebonden budget? Geestelijke stoornis?

4 januari 2021|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Wilsonbekwaamheid van erflaatster vanwege de toekenning van een persoonsgebonden budget? Geestelijke stoornis?

De Rechtbank Gelderland heeft op 16 december2020 uitspraak gedaan over de vraag of de erflaatster nog wel wilsbekwaam was [...]

Erfrecht. Erflater onterft zijn geregistreerde partner. Is het testament nietig vanwege de wilsonbekwaamheid van de erflater? Geestelijke stoornis? Medisch Bewijs.

14 december 2020|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Erflater onterft zijn geregistreerde partner. Is het testament nietig vanwege de wilsonbekwaamheid van de erflater? Geestelijke stoornis? Medisch Bewijs.

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 8 december 2020 uitspraak gedaan over de vraag of het testament van erflater, die [...]