mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht

 

 

Recente blog artikelen

Heeft de notaris onzorgvuldig gehandeld bij de totstandkoming van het testament van de erflater? Vaststelling van de wilsonbekwaamheid van de testateur.

6 april 2020|Reacties uitgeschakeld voor Heeft de notaris onzorgvuldig gehandeld bij de totstandkoming van het testament van de erflater? Vaststelling van de wilsonbekwaamheid van de testateur.

Het Gerechtshof Amsterdam heeft enige tijd geleden uitspraak gedaan over de vraag of de notaris onzorgvuldig gehandeld had bij [...]

Nietigverklaring testament op grond van geestelijke stoornis. Verklaring voor recht dat sprake is van nietigheid van het testament.

30 maart 2020|Reacties uitgeschakeld voor Nietigverklaring testament op grond van geestelijke stoornis. Verklaring voor recht dat sprake is van nietigheid van het testament.

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft enige tijd geleden uitspraak gedaan over de nietigverklaring van een testament op grond van geestelijke [...]

De poortwachtersfunctie van de notaris bij het vaststellen van de wilsbekwaamheid van de erflater bij het verlenen van een volmacht.

22 maart 2020|Reacties uitgeschakeld voor De poortwachtersfunctie van de notaris bij het vaststellen van de wilsbekwaamheid van de erflater bij het verlenen van een volmacht.

Het Gerechtshof Amsterdam heeft enige tijd geleden uitspraak gedaan over de poortwachtersfunctie van de notaris met bettrekking tot het [...]

Wilsonbekwaamheid van de erflater. Bewijs. Vordering tot inzage van notarieel dossier inzake testament. Geheimhoudingsplicht notaris. Verschoningsrecht.

16 maart 2020|Reacties uitgeschakeld voor Wilsonbekwaamheid van de erflater. Bewijs. Vordering tot inzage van notarieel dossier inzake testament. Geheimhoudingsplicht notaris. Verschoningsrecht.

De Rechtbank Limburg heeft enige tijd geleden uitspraak gedaan over een vordering op grond van artikel 843a Rv ten [...]